Kupovina polovnog automobila

Ako kupujete polovan automobil iz uvoza, onda svakako ne možete računati da je kilometraža koju vidite na instrument tabli stvarna, najčešće je umanjena za 100, a neretko i više stotina hiljada kilometara. Da biste stvorili što realniju sliku o automobilu koji želite da kupite neophodno je da dobijete na uvid servisnu knjižicu, izvršite probnu vožnju i pregledate automobil kod vašeg mehaničara.
Način na koji su prethodni vlasnici održavali vozilo je od ključne važnosti, tako da automobil koji je prešao 50.000 km i kojem prethodni vlasnik nije posvećivao potrebnu pažnju može biti u znatno lošijem stanju od automobila koji je dobro održavan, a prešao 200.000 km.


Na šta obratiti pažnju:
Ako ste već pregledali spoljašnjost, unutrašnjost i šutirali točkove 🙂 , onda je vreme da zavirite ispod haube. Obratite pažnju na bilo kakva curenja.. Proverite nivo tečnosti u rashladnom sitemu i nivo ulja u motoru. Ako je neka od njih na nivou ispod Min. to može ukazivati na nemarnost prethodnog vlasnika i na moguća oštećenja koja su nastala usled nedovoljnog nivo iste..
Startujte automobil, obratite pažnju na zvuk, svako škriputanje i lupkanje ispod haube ukazuje na neispravnost vozila. Rad motora treba da bude ujednačen – bez trzanja. Skinite čep na motoru, ukoliko se na donjoj strani čepa nalaze guste naslage ulja velika je verovatnoća da i u samom motoru postoji talog koji preti da svakog trenutka zaustavi rad motora. Takođe, ako nakon skidanja čepa iz otvora na motoru izlazi dim, to znači da je motor spreman za generalku te ako niste spremi da izdvojite dodatni novac za popravku motora, ne kupujte taj automobil… Izvucite merač za ulje i pomirišite ga, ako se oseća na benzin, odustanite od kupovine tog vozila – u najboljem slučaju su samo dotrajale dizne u svakom drugom slučaju benzin pomešan sa motornim uljem ukazuje na mnogo kompleksnija oštećenja motora.
Nakon startovanja motora sve lampice na instrument tabli treba da budu ugašene, bilo kakva lampica žuta ili crvena ukazuje na neki kvar. Dok motor radi, pravi je trenutak da proverite svetlosnu signalizaciju, kratka i duga svetla, žmigavce, brisače i brizgaljke napred/pozadi. Proverite sistem za hlađenje/grejanje kabine, na svim stepenima jačine. Naposletku proverite ispravnost sedišta i sigurnosnih pojaseva.
U prtljažnom prostoru treba da se nalazi rezervni točak, dizalica, ključ za točkove, a neretko i ključ za odvijanje svećica(u zavisnosti od modela automobila) – proverite kompletnost i ispravnost obavezne opreme.

Korozija: Kada jednom dospe na automobil teško je se rešiti. Nastaje najčešće zbog nemara samog vlasnika automobila i može se pojaviti na automobilu starom svega 2-3 godine. Sagnite se i pogledajte pod automobila, posebno deo iza pragova i rubove karoserije oko točkova. Na tim delovima kao i na donjoj ivici vrata najčešće se može uočiti pojava korozije. Troškovi saniranja korozivnog dela sa primera na slici iznose cca 50€, ako je korozija prisutna i na rubovima ostalih vrata, i ako ih imate 4, onda računajte na trošak od oko 200€. A, kada je korozija vidljiva na vratima, tada je najčešće ima na podu i pragovima automobila, računajte u tom slučaju na dodatnih cca 200€.
Jednom rečju, kada vidite koroziju – zaboravite da ste videli taj automobil!

Nakon kupovine automobila:
Neophodno je promeniti sledeće delove:
– Set kajiševa(zaupčasti, klinasti, roleri, španeri..)
– Ulje u motoru i filter ulja
– Rashladnu tečnost(ispustiti staru i sipati novu)
– Filter za vazduh

U prvih 2-3 hiljade pređenih kilometara potrebno je češće proveravati nivo svih tečnosti u vozilu da biste u slučaju curenja na vreme mogli da dolijete izgubljenu tečnost, odvezete auto u servis i zaštitite se od većeg/skupljeg kvara.

Ako kupujete automobil da biste ga koristili više godina obavezno tražite na uvid servisnu knjižicu, pregled kod svog automehaničara i test vožnju… Svako odbijanje bilo čega od navedenog je razlog više da ne kupite taj automobil.

One thought on “Kupovina polovnog automobila”

  1. Servisne knjige imate na oglasu po zelji,morate ljudima naglasiti da traze overenu pismenu izjavu o garanciji km ili da provere postojanje servisa sa pecata ili da ubaci broj sasije u sistem ovlastenog servisa pa se vidi zadnji trag!
    Cep od ulja se kod benzinskih motora sa 2 bregaste i novije generacije dizel motora NE SME SKIDATI,jer bregasta ili 2 bregaste stoji visoko i normalno je da poprska ljude i ceo motor!
    korozija je normalna kad je auto iz Nemacke ili Austrije gde sole,te je bolje uraditi to od korozije a imati odrzavan auto sa pravim km,nego raditi generalne,turbine,pumpe!
    A za auto 10.11 godina ja bi voleo da je kao nov a cena 2500e,uz to da je u originalnoj boji,sa malo km,bez ogrebotina i korozije!
    AJD BRE U SALON!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *