Fiat Punto

Automobil iz Kragujevca je na našu scenu stupio u jako nezgodnom trenutku. Pojavio se kada se na našem tržištu „rodilo“ nekoliko drugih konkurentskih modela koji su cenom, a posebno kvalitetom, mogli da mu pariraju. S druge strane, dobio je zadatak da u glavama vozača u Srbiji zameni „juga“.

Brojke koje govore o njegovoj prodaji najbolje oslikavaju uspešnost poteza pojave „punta klasik“ u Srbiji, za kojeg se od njegovog pojavljivanja na tržištu opredelilo 35.000 kupaca. Ono što bez sumnje privlači buduće vlasnike svakako je lakoća održavanja ovog automobila.

Servisi za „punto klasik“ nisu skupi, a njegova jednostavna mehanika kao magnet privlači veliki broj vlasnika da se sami upuštaju u male popravke. Sa druge strane, u odnosu na suprotstavljene rivale, „punto“ ne može da se podiči kvalitetom završne obrade, a posebno razočarava kvalitet plastike u kabini, prilično lošije od one iz originalnog „punta“, što ostavlja jako loš utisak. Naročito kada se u kratkom vremenskom intervalu sedi i u kabinama ostalih rivala. „Punto klasik“ je, kada se uporede vozila istog cenovnog ranga, najsiromašniji i po pitanju opreme, tako da, za cenu polovnog „pola“, u „puntu klasik“ ne možete da dobijete radio CD uređaj, podizače zadnjih prozora i ABS.

Još jedan segment o kojem treba razmišljati pri kupovini ovog automobila je pad njegove vrednosti u slučaju kasnije prodaje. Kada su u pitanju performanse modela kojeg smo imali prilike da isprobamo, elastičnost motora nije jača strana, ali lagana karoserija omogućava sasvim pristojne krajnje brzine, uz malu potrošnju.

Kabina je jednostavna, a utisak kvari slab kvalitet plastike

Cene servisa
15.000 km 7.075
30.000 km 11.346
45.000 km 10.348
60.000 km 11.346
75.000 km 7.075
90.000 km 34,444
* cene su u dinarima
** izvor „AK Kompresor“

Fijat punto klasik 1.2 A/C dinamik
Motor benzinski/4 cilindra
Zapremina (cm3) 1.242
Snaga (KS) 59
Obrtni moment (Nm) 102
Prenos 5-stepeni, manuelni
Ubrzanje (s) 14,3
Maksimalna brzina (km/h) 155
Potrošnja (l) 8

DIMENZIJE
Dužina (mm) 3.835
širina (mm) 1.660
Visina (mm) 1.480
Međuosovinski razmak (mm) 2.460
Prtljažnik (l) 297
Rezervoar (l) 47

OPREMA
Ručni klima uređaj
Servo upravljač
Vazdušni jastuci za vozača i suvozača
Centralno zaključavanje
El. otvaranje prednjih stakala
Putni računar
Priprema za radio
Vozačevo sedište podesivo po visini
Upravljač podesiv po visini
Grejač i brisač zadnjeg stakla
Čelične felne 14 inča
Svetla za maglu

Nema zime dok ima gasa

Racunica jasno pokazuje da ce se dodatnih 1.000 evra za „puntic“ sa LPG sistemom isplatiti vec posle 22.000 kilometara

Pretnje o nestašici goriva, kao i svakodnevne priče o poskupljenju, aktuelizovale su potražnju za „fijatom punto klasikom“ sa LPG sistemom koji se prodaje već pune dve godine. U tom periodu nisu zabeležene značajnije pritužbe na nacionalni automobil sa fabričkim ugrađenim uređajem italijanske kompanije „Landi Renzo“. Kao nekoga ko nikada, bar ne na duže vreme, nije vozio automobil na TNG obradovala me je informacija da sekvencijalni sistem sa četiti odvojene brizgaljke za gas radi automatski.

Tačnije, motor se startuje na benzin, a zatim kompjuter prebacuje rad na gas. Za štedljive vozače, uverili smo se da sistem, čak i pri temperaturama ispod nule, veoma brzo (za manje od minuta), prelazi sa benzina na upola jeftiniji TNG. Zbog toga nemojte da zaboravite da dospete benzin. Kockasti prekidač kojim se komanduje gasnim uređajem smešten je levo od instrument- table.

Konstrukcija je jednostavna, sa centralnim tasterom kojim se uključuje (on) ili isključuje (off) sistem. Po vertikali je postavljeno pet dioda koje pokazuju nivo TNG u rezervoaru (5 – pun, 1 – na rezervi). Kada smo već kod rezervoara, on je smešten u prostoru za rezervni točak, čime je zadržana zapremina prtljažnika od 297 litara. Međutim, nedostatak rezervnog točka je rizik s kojim morate da se pomirite ako krećete na duže putovanje. Rezervoar je zapremine 31 litra što je dovoljno za 300 kilometara vožnje u gradskim uslovima.

Priključak za točenje TNG se nalazi ispod poklopca rezervoara. S jedne strane, rešenje je dobro jer se s polja ne primećuje da se radi o „klasiku“ na TNG. Ipak, prilikom točenja potrebno je da namontirate, odnosno prišrafite, nastavak za crevo. Obavezno obratite pažnju na to gde ste spustili nastavak, jer je moguće da ćete ga, recimo prilikom plaćanja, zaboraviti. U Fijatu su zato pripremili posebnu futrolu od veštačke kože, koja može da se zakači na privezak za ključeve.

Dobro poznati 1,2-litarski četvorocilindrični benzinac radi mirno i tiho, tako da ćete uvek „čuti“ kada vozite na gas. Naime, u kabini prodire sinhronizovano „zveckanje“ brizgaljki. Motor od 60 KS i skromnih 102 njutnmetara maksimalnog obrtnog momenta živahan je do brzina od 50-60 kilometara na sat, više nego dovoljnih u gradskoj vožnji. Iskreno, u vožnji je jako teško primetiti razliku u radu na benzin i TNG, iako prema nepisanim pravilima motor gubi i do 10 odsto snage kada koristi gas.

Jedino bi trebalo da vodite računa prilikom preticanja, jer se motor sporo budi. Kao što smo rekli, u gradskoj vožnji smo trošili oko 10 litara gasa, odnosno 8,5 litara benzina (prema bord-kompjuteru) na 100 pređenih kilometara. Onda je lako izračunati da nas 100 km vožnje na gas košta oko 685 dinara (u zavisnosti od c e n e TNG), dok smo na benzin potrošili 465 dinara više (oko 1.150 dinara). Sa razlikom u ceni od 1.000 evra između benzinskog „puntića“ i verzije na TNG, jasno je da ćete već posle 22.000 kilometara biti na nuli.

TEHNICKI PODACI Fiat Punto Classic LPG
Motor 4-cilindricni benzinac
Ventili/bregaste 2 po cilindru/1
Zapremina 1.242 kubika
Snaga 60 KS pri 5.000 o/min
Obrtni moment 102 Nm pri 2.500 o/min
Maksimalna brzina 155 km/h
Ubrzanje 14,3 s
Menjac 5-stepeni, rucni
Pogon na prednjim tockovima
Rezervoar 47 l za benzin, 31 l za TNG
Dužina/širina/visina 3.865/1.660/1.486 mm
Medjuosovinsko rastojanje 2.460 mm
Zapremina prtljažnika 297 l

Osim manje emisije ugljen-dioksida, u izduvnim gasovima iz motora koji sagoreva TNG je manje i drugih štetnih gasova. U atmosferu izbacuje 116 grama CO2 po kilometru, a s pogonom samo na benzin 133 g/km Testirani model sa opremom „dinamik AC“ košta 8.999 evra, a od opreme ima klima-ure_aj, elektropodizace prednjih prozora, upravljac podesiv po visini i bord-kompjuter, ali ne i radio-ure_aj i ABS 1 2 3 4

1. Rezervoar je na mestu rezervnog tocka
2. Vozacevo sedište je podesivo po visini
3. Prekidac za TNG uredjaj se nalazi levo od volana
4. Prakticna futrola za nastavak creva za tocenje

Cena osnovnog „punta klasik TNG“ sa popustom je 8.099 evra, a na akciji „staro za novo“ pada na 7.499 evra. Savet je da se pre kupovine dobro raspitate o ceni, jer smo primetili da se razlikuju od dilera do dilera CENA 7.799*

One thought on “Fiat Punto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *