Botox-om protiv bora i znojenja

Botox (botulinski toksin) je uspešan u eliminisanju bora na čelu, i oko očiju, kao i vertikalnih bora na gornjoj usni. Sto će reći da je efikasan u ispravljanju bora uzrokovanim mimičkim pokretima lica. Deluje tako što parališe mišić u koji je ubrizgan, a poboljšanja u izgledu su vidljiva već nakon 3-5 dana. Efekat smanjenja vidljivosti bora traje od 4-10 meseci(u zavisnosti od individue), nakon čega se tretman može ponoviti. Efekat svakog narednog tretmana srazmerno se produžava tako da, ako ste prvi put imali zadovoljavajući efekat u trajanju od 4 meseca, drugo ubrizgavanje će omogućiti ispravljanje bora u trajanju od 5 ili 6 meseci. Tretman je bezbedan, a jedinu neprijatnost predstavljaju sami ubodi igle u tretirana područja.
Eliminisanje znojenja u predelu pazuha, dlanova i tabana takođe je moguće izvesti upotrebom botox-a, ubrizgavanjem u kritična pordručja botox blokira rad znojnih žlezda. Efektivno trajanje botox-a na ovim područjima u najvećem broju slučajeva nije kraće od 6-meseci.

Važno je napomenuti da se tretman botox-om ne preporučuje dojiljama i budućim majkama. Takođe, ukoliko ste u prethodnom periodu imali bilo kakvu disfunkciju u radu mišića potrebno je da to napomenete svom doktoru pre tretmana.

11 thoughts on “Botox-om protiv bora i znojenja”

 1. imam 28 godina i bore su vec tu.imam veoma suvu i tanku kozu.Bore na celu su mi izrazenije a pogotovo izmedju obrva,nista manje nisu mi i oko ociju pogotovo oko levog oka,i oko usana su pocele male jedva vidljive bore.sta mi preporucujete.

 2. Zanima me koliko košta jedan tretman botoksom i da li to važi za celo lice.Imam 36 godina i koža mi je u sve lošijem stanju.Gde u Beogradu se to izvodi,i da li se daje anestezija.Da li neposredno posle tretmana idem kuci i koje su komplikacije?

 3. Imao sam prilicno problema sa znojenjem, i to van nekih sportskih aktnivnosti. Najvise mi je smetalo da i pored stvarno cestog i cestog i cestog tusiranja kada obucem odelo, po skidanju u kancelariji kosulja ispod pazuha vlazna. Nekako se valjda covek i navikne na svoj miris, ali sva sreca pa su mi bliski prijateli rekli da se negde pred kraj radnog vremena pojavljuje i neugodan miris “najblaze receno”. Probao sam i sa stikovima, sto muskim sto zenskim ali nista. Onda sam na savet drugarice, a nije mi bilo lako otisao kod dr Larise Zekovic, gde sam imao tretman sa botoksom. Sada sam vec oko 2 meseca miran, a ovo mi je najgori period. Topla preporuka ordinacija Ultra u Kneza Miliosa. Cena nije mala ali bar ne moram da mislim sta ljudi oko mene gledaju.

 4. mene zanima da li se znojenje nausnica moze resiti botox-om? kolika je cena ovakvog tretmana ukoliko se uopste izvodi. hvala unapred za odgovor.

 5. interesuje me kao i mnoge koliko je uspesan tratman botox za znojenje???gde se moze uraditi i koliko kosta takav tretman???unapred hvala

 6. Interesuje me koliko je je botox uspesan u resavanju problema znojenja ispod pazuha i mozete li mi reci u Beogradu koja klinika to radi.

 7. imam problem sa znojenjem od puberteta.
  Sada imam 30 god.nevazno koje je godisnje doba znojim se ispod pazuha,sto je jako opterecujuce.
  Interesuje me koliko je je botox uspesan u resavanju mog problema,da li je stetan,i mozete li mi reci u Beogradu koja klinika to radi.

  Hvala,

 8. Ja imam 18 godina i problem sa znojenjem.Bez obzira da li je zima ili leto, znojenje je pojacano.Pokusala sam sa svim dezodoransima i raznim preparatima, ali mi nista nije pomoglo.
  Zanima me kako ide taj proces ubrzigavanja botoxa, da li ima neki stetni efekat i da li moze da mi bude nesto od toga..?Kod koga bih to mogla da radim (iz Beograda sam)

 9. Botox daje fenomenalne rezultate protiv znojenja – meni traje i duze od 6 meseci, a bas sam imao problema sa znojenjem, narocito leti, kada mi je bilo neprijatno i na posao da odem zbog fleka na kosulji. Sada sam opusten i mnogo sigurniji u sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *