Polovni automobili iz uvoza (mobile.de)

Ukoliko spadate u grupu onih koji planiraju da uvezu polovan automobil iz neke od evropskih zemalja, onda ste na pravom mestu. Nakon što smo dobili prilično veliki broj zahteva od naših posetilaca koje su interesovali web sajtovi na kojima mogu da pronađu auto za kupovinu odlučili smo da napravimo istraživanje i za vas smo izdvojili spisak specijalizovanih sajtova koji pružaju detaljne informacije o trenutnoj ponudi takvih vozila na evropskom tržištu, što podrazumeva: sliku, detaljan opis automobila i osobu za kontakt. Jedan od najpopularniji je svakako mobile.de

Polovni automobili – Nemačka

www.mobile.de
www.webauto.de
www.autoscout24.de
www.auto-m.com
www.automobile.de

Polovni automobili – Italija

www.autoscout24.it
www.autoshopping.it

Polovni automobili – Francuska

www.lacentrale.fr
www.automarche.fr

Takođe postoji mogućnost kupovine automobila koji su već uveženi iz inostranstva i nalaze se na auto placevima širom Srbije. Najčešće je carina već plaćena od strane auto-kuće i prilikom kupovine takvog automobila kupcu ostaje samo da ga registruje na svoje ime. Automobili su najčešće uvezeni iz Italije i Nemačke. Jedan od boljih sajtova na kojem se vrlo lako može pronaći automobil je www.polovniautomobili.com. Koristeći formu za pretragu moguće je filtrirati prikaz po regionu, gradu, proizvođaču, modelu, godini proizvodnje, pređenoj kilometraži, obliku šasije i ceni automobila.

12 thoughts on “Polovni automobili iz uvoza (mobile.de)”

 1. jesu li ovo stvarna cijene automobila u Francusku posto su jeftina,i sto je potrebno za uvoz iz Francuske za auto od 2005/2010god?

 2. Interesuje me golf 2 sa auto placeva po nemackoj ili sloveniji da li ih uopste ima,koje su cene?konkretno meni treba za delove tako da bih tablice vratio naravno platio sta mora da se doveze u srbiju

 3. Pozdrav sapatnici u kupovini auta, kupio sam iz nemačke 5-6 automobila (VW, AUDI, RENAULT i OPEL) za sopstvene potrebe od 2003. i imam dosta iskustva u tome, pa reko možda nekome bude od koristi.
  Kao i svi tražim uvek “optimalan” auto, što bolji za što manje para 🙂 ali ono što je sigurno je da kada auto stavite na naše table neće biti mnogo jeftiniji od auta koji biste kupili na našim placevima. Glavna dobit od uvoza je da znate u kakvom stanju je kupljen (km i havarisanost), dobijate auto koji je išao po nemačkim putevima, trošio kvalitetno gorivo, ulje, rezervne delove i vožen je od ljudi koji imaju kulturu održavanja automobila. Napomena je da sam uvek uzimao dizele ali 90% priče važi i za benzince.
  Sva vozila sam pronalazio na mobile.de i imao dobra iskustva.
  CENA i porez:
  I na tom site-u ćete naići na prevare, koje je uglavnom lako prepoznati, glavno obeležje automobila je da su drastično jeftiniji od istog godista i iste kilometraže i kontakt prodavca je samo mail, obično je lokacija rumunija poljska češka. Znači auto koji realno vredi 10.000 se prodaje za 5-6.000.
  Uglavnom postoje dve cene, jedna je sa porezom, a druga bez, cena bez poreza važi za vozila koja se izvoze van EU, to znači i za kupce iz Srbije. Problem sa porezom može biti da prodavac neće da vam da auto bez poreza dok ne napustite EU, to znači platite punu cenu pa kada overite izvozne papire i pošaljete kopiju mail-om oni vam iznos poreza uplate na vaš račun ili vam neko preuzme za vas. Neki prodavci ne prave taj problem i čim naprevite izvozne papire to im je dovoljan dokaz da ćete auto izvesti i odmah vam ga daju za iznos bez poreza.
  Cenjkanje pre odlaska (mail-om ili telefonom) je naravno moguće i uglavnom su spremni da snize cenu za 5-10% ako ste ozbiljan kupac, skoro svi govore engleski.
  DOVOZ:
  obično podrazumeva da odete po auto i dovezete ga ovamo. Okreni obrni to vas košta 500e. U cenu je uračunat odlazak oko 100e, osiguranje sa carinskim (tzv ZOL) tablicama130-150e crvene (preporučujem) koje važe 30 dana, ili 30-50e žute koje važe mislim 5-7 dana, plus izvozni papiri kod Nemačkog špeditera 20-30e. Razlika je što da bi auto mogao da dobije crvene mora da ima TUV kao naš tehnički, dok žute dobija i bez TUV-a i one važe na teritoriji EU. Znači na ulasku u srbiju sa žutim po PS-u treba vaditi probne ili šlep služva ili isto što i kada vas zaustave za prekršaj na našim putevima….:) Dalje za gorivo za dovoz i putarine-vinjete vam opet treba oko 150e, dok ste tamo treba nešto pojesti ili prespavati 50-100e.
  Dovoz kamionom košta oko 500e i izbegavate deo komplikacije, ali ima nekih drugih komplikacija…
  CARINJENJE-ŠPEDICIJA
  Sa prodavcem možete dogovoriti da vam pripremi komplet izvozne papire sa tablicama, oni ozbiljni koji redovno izvoze to znaju da urade i učiniće vam to bez problema. Spremni papiri: 1)račun prodavca 2)BRIEF – kao naša saobraćajna, ustvari dokaz vlasništva 3) papiri od tablica sa osiguranjem, popunjenim datumima i vašim brojem pasoša 4) EUR1 koji daje nemački špediter kao dokaz da je auto proizveden u EU.
  Na izlazu iz madjarske njihova carina vam overava papire i evidentira da je auto izašao iz EU.
  Na našoj carini se evidentira da uvozite auto (marka model kilometraža) i daju vam se propratni papiri, po dolasku u mesto stanovanja auto vozite na carinu gde se obavlja cela procedura 3-5dana, naši špediteri će vam napraviti uvozne papire (takozvana JCI) 40-70e.
  Stopa carine je valjda oko 5% sa EUR 1 valjda 12 bez EUR1, dok za teretna vozila (kombi, pick up i vanovi) je oko 20 % bez EUR1 i oko 12 sa EUR1.

  Kupovao sam kola sa 90-150.000km i prelazio sa njima do 300.000km uz redovno održavanje. Cena uglavnom zavisi od kilometraže, a ne od godišta! Sa kilometražama se ne igraju kao naši, jer ako ih provale glave robiju, zatvaraju im firmu….

  Uhhhh zvuči komplikovano, zahteva da se iscimate ali na kraju znate šta ste kupili: da auto nije udaran, kraden, da nije prešao 500.000km… Nažalost posle pređenih 30-50.000km po srpskim rupama i sa našim gorivom to više neće biti auto koji ste kupili

  1. Nemanja, svaka cast druze! Hvala!
   P.s.
   uskoro idem u austriju po polovnjaka pa bih da dobijem jos neku informaciju, na koji mail da se javim?
   pozdrav

  2. Druze uvezao bih vw tuareg-a, pa me zanima koliko bi kostao iz uvoza, ovde kod nas se moze naci za 8 200 na placevima, zanima me da li bih prosao jeftinijeiz uvoza? 2,5 tdi 2003 godiste me zanima???

  3. nemanja, da li je problem da mi prosledite vaš broj telefona kako bi se konsultovao s vama oko kupovine auta u nemačku ili austriju. ili barem mail adresu. pozdrav, mihajlo leskovac

 4. Dobar, dobio sam informacije koje do sad nisam nisam znao gde da trazim.
  Sve se moze podici na visi nivo, sto ce reci, vise konkretnih informacija ,gde kako i zasto bi ako moze, zasto moze, na sta paziti, nesto ste i naveli,i9td.
  Pravac je dobar, treba ga razraditi, kako bi informacija bila sto potpunija.

 5. Prosto su neverovatno povoljne cene automobila koje sam pronasao na mobile.de Ova pretraga je filtrirana za prikaz fiat punta vrednosti ispod 2 hiljade eura http://suchen.mobile.de/auto/fiat-punto.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&lang=de&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelId=30&maxPrice=2001
  Autokuce prilicno dobro zaradjuju obzirom da su kod nas cene x2 u odnosu na ovo sto pise na mobile de sajtu..

 6. kako bi mogao da kupim auto preko vas po onim cenama koje pisu pored auta
  a da ja neidem za nemacku recimo naprimer auto od 500 eura koliko bi bio ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *